Έρευνες σε σπίτια για την υπόθεση Antifa-Ost. – Griechische Übersetzung des Textes: ‚Hausdurchsuchungen im Antifa Ost-Verfahren – Johannes Domhöver ist Kronzeuge‘

You are currently viewing Έρευνες σε σπίτια για την υπόθεση Antifa-Ost. – Griechische Übersetzung des Textes: 				‚Hausdurchsuchungen im Antifa Ost-Verfahren – Johannes Domhöver ist Kronzeuge‘
  • Lesedauer:2 min Lesezeit

Έρευνες σε σπίτια για την υπόθεση Antifa-Ost. Ο Johannes Domhöver είναι προδότης [1].

Σήμερα, 15 Ιουνίου 2022, έγιναν ξανά έρευνες σε σπίτια που σχετίζονται με την υπόθεση Antifa- Ost.

Για την υπόθεση αυτή είναι κατηγορούμενη και η συντρόφισσα Lina, που βρίσκεται σε προφυλάκιση από τον Νοέμβριο του 2020, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγεται από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία (την ανώτατη κρατική εισαγγελία της Γερμανίας). Σε μια πρώτη δίκη, η ίδια και τρεις ακόμα αντιφασίστες κατηγορούνται στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Δρέσδης. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκστρατεία από τους νεοναζί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με στόχο την προδίκασή τους. Για ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καμία σύγκριση δεν είναι αρκετά τρομακτική: Η Lina συγκρίνεται με τη ναζί τρομοκράτισσα Beate Zschäpe της NSU, ενώ την ίδια στιγμή εσωτερικοί φάκελοι της δίκης διαρρέουν από φασιστικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το γερμανικό κράτος θα κάνει τα πάντα για να καταδικάσει τη συντρόφισσα και τους συντρόφους μας σε μεγάλες ποινές φυλάκισης.

Περαιτέρω πληροφορίες για την υπόθεση στο λινκ:

Ο Johannes Domhöver βρίσκεται επί του παρόντος σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και εμφανίζεται ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης. Οι σημερινές έρευνες σε σπίτια ήταν προϊόν των καταθέσεών του στην αστυνομία. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε δύο διευθύνσεις, τόσο στη Λειψία όσο και στο Βερολίνο. Έχει γίνει από την αστυνομία λήψη δείγματος DNA τουλάχιστον ενός ατόμου. Δύο άτομα κατηγορούνται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης ή για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μας εκπλήσσει, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε οργισμένοι με την εκ νέου αποκρουστική συμπεριφορά του Domhöver.

Ανεξάρτητα από το πόση πίεση ασκούν οι μπάτσοι και όσες απειλές κι αν εκφέρουν ο Γενικός Εισαγγελέας ή άλλοι εκπρόσωποι αυτού του λεγόμενου συνταγματικού κράτους, η προδοσία είναι αξιοθρήνητη και αντιστοιχεί σε αυτό που περιμένουμε από ένα άτομο σαν τον Domhöver.

Τον προσέγγισε το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος και αυτός συμφώνησε να καταθέσει. Προσέλαβε έναν νέο δικηγόρο από τη Δρέσδη, τον Michael Stephan, τον οποίο του σύστησε η Κρατική Εγκληματολογική Αστυνομία (LKA) στη Σαξονία, και μαζί του επεξεργάστηκε τη νέα του εγωιστική υπερασπιστική γραμμή. Αυτή περιλαμβάνει αρκετές εκατοντάδες σελίδες ψευδομαρτυρίας σχετικά με την υπόθεση Antifa-Ost, αλλά πιθανώς και άλλες δηλώσεις για άλλες υποθέσεις, δομές και ανθρώπους σε ολόκληρη τη Γερμανία. Συνολικά, κατονομάζει γενικές μορφές οργάνωσης και επικοινωνίας, καθώς και κώδικες που υποτίθεται ότι είναι τυπικοί του κινήματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο πρόεδρος Schlueter-Staats αποφάσισε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες πρέπει να παραδοθούν στον συνήγορο της πολιτικής αγωγής. Ο παρών συνήγορος Manuel Kruppe έλαβε ένα CD με τις πληροφορίες και έφυγε από την αίθουσα αμέσως μετά. Επομένως, μπορεί να υποτεθεί ότι όλες οι πληροφορίες θα καταλήξουν στους Ναζί και στις πλατφόρμες τους.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Domhöver συμπεριλήφθηκε ως βασικός μάρτυρας σε ένα πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων πριν από περίπου έξι εβδομάδες και έκτοτε έχει ανακριθεί από τη Soko LinX (αστυνομική μονάδα στη Σαξονία, με στόχο τη σύλληψη αντιεξουσιαστικών ατόμων), διάφορα LKA (κρατικά γραφεία της δίωξης), την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας (BKA), το Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος (VS) και πιθανώς άλλα κατασταλτικά όργανα.

Αναμένεται να καταθέσει κατά των κατηγορουμένων στη δίκη στο ανώτατο περιφερειακό δικαστήριο της Δρέσδης την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Προς το παρόν έχουν προγραμματιστεί τρεις ημέρες ανάκρισης, ενώ έγινε σαφές ότι η δίκη θα παραταθεί σημαντικά λόγω των νέων ευρημάτων. Για το λόγο αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Domhöver προσφέρει στην αστυνομία κάθε είδους πληροφορίες, είτε αληθινές είτε υπερβολικές ή εντελώς πλασματικές.

Το γεγονός ότι ένας βιαστής είναι πάντα και πολιτικός προδότης πρέπει να είναι σαφές σε όλους. Εάν κάποιοι τώρα πιστεύουν ότι μια καταγγελία ενθάρρυνε αυτή τη συμπεριφορά, θα πρέπει να αμφισβητήσουν σοβαρά τον εαυτό τους και τη θέση αυτή. Δεν είναι η καταγγελία σε βάρος του που κάνει έναν βιαστή να μιλήσει, αλλά η έλλειψη πολιτικής πεποίθησης και ο βρώμικος χαρακτήρας του.

Για την προδοσία του δεν φέρουμε καμιά ευθύνη ούτε εμείς ούτε όσοι/ες επηρεάζονται από τον Johannes Domhöver, παρά μόνο ο ίδιος. Αυτός, που προσπαθεί με όλα τα μέσα να σώσει τον βρώμικο κώλο του, και το κράτος που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει, για να μας εκφοβίσει και να μας καταπιέσει, για να καταστείλει τον αγώνα μας ενάντια στο σύστημα. Δεν τρομοκρατούμαστε – είμαστε αλληλέγγυοι/ες με όλους/ες εκείνους/ες που επλήγησαν από τις έρευνες και με όλους/ες, που ο Johannes Domhöver ενοχοποίησε, πλήγωσε, κορόιδεψε και εξαπάτησε.

Μίσος για τους εχθρούς της ελευθερίας και τους βοηθούς τους!

Η αλληλεγγύη μας είναι πιο δυνατή από την καταστολή σας – ελευθερία για τη Λίνα!

[1] Kronzeuge: μάρτυρας του στέμματος, μεταμεληθείς μάρτυρας κατηγορίας συναυτουργός ή συμμέτοχος σε ενέργειες που διώκονται με τον νόμο περί τρομοκρατίας. Στο παρόν κείμενο αποδίδεται με τον όρο προδότης, εφόσον τέτοιοι μάρτυρες συνεργάζονται με το κράτος και τις δικαστικές αρχές, ώστε να ενοχοποιήσουν άλλα άτομα, δίνοντας κάθε είδους πληροφορία.

https://athens.indymedia.org/post/1619576/